2020. ápr 16.

Home spa - otthoni arcápolás arcmaszk

írta: koleo
Home spa - otthoni arcápolás arcmaszk

Ha az arcmaszk kerül szóba, nálam egyből az én kis Foreo Ufo minim ugrik be, a hozzá tartozó maszkvariációkkal.
Most, hogy a kialakult helyzet miatt azért kicsit több időt tudok szánni a megfelelő arcápolás rutin kialakítására és persze egy kis otthoni spa élményre, többször elő is kerül ez a készülék.

foreo_maszk.png

Jelenleg ezt a 3 maszkot használom (persze felváltva :) ) a Make my day; H2Overdose és a Call it a night, amik most a kollekciómban megtalálhatóak. A nevükből adódóan eltérő a funkciójuk is, hatásuk is. Telefonra, vagy tabletre kell letölteni a Foreo alkalmazást, beolvasni a maszk tasakján lévő kódot és lépésről lépésre indulhat is a tökéletes maszkolás. Fény és hőterápiás készülék lévén minden maszktípushoz kiválasztható a megfelelő terápiás mód is.

Mondanom sem kell imádom (az árát már kevésbé...), de tartós, orvosi szilikonból készült a gép, ami lehetővé teszi, hogy hosszú éveken keresztül hű társad legyen.

Az arcmaszkok másik, leginkább ismert változata a fátyolmaszkok. Megszámlálhatatlan mennyiséget használtam el belőlük, ezeknél is lényeges, hogy viszonylag rutin szerűek legyenek a használataik, hiszen csak akkor hatásos, ha egy megfelelő arcápolási rutin részeként tudjuk alkalmazni. Nem vagyok arcápolási guru, de, ha ilyen jellegű termékeknél az "azonnal érzem a hatását" érzés jelentkezik, akkor szerintem nem megfelelő a teljes arcápolási rutin, mert az azt jelenti, hogy a bőröd ki van szomjazva erre a termékre, erre az összetevőre. Fontos, hogy legyen hatása, segítse fenntartani a bőröd megfelelő állapotát, de "hatalmas változást hozott" életérzés nem a legjobb, hiszen akkor valami tényleg nem stimmel.

És végül, de nem utolsó sorban egy felkenhető/lehúzható maszk, amit nagyon szeretek, a Garnier aktív fekete szén maszkja.

jegyzet_2020-04-16_161200.png

Fekete színű, géles állagú maszk, amit vékony rétegben kell felvinni az arcra, majd amikor megszáradt, egyszerűen le kell húzni. 

Amit ígér:

  • eltávolítja az arcbőr mitesszereit
  • fellazítja és kihúzza a pórusokban lerakódott szennyeződéseket
  • eltávolítja az elhalt hámsejteket
  • mélységében tisztítja az arcbőrt
  • hatékonyan tisztítja a pórusokat

Elsőre elég fura és persze ahogy szárad húzódik is a bőr, de utána nagyon jó érzés.

Nektek mi a kedvenc arcápolási terméketek? Használtok arcmaszkokat?

Szólj hozzá

arcápolás arcbőr arcmaszk notino.hu Foreo