2016. dec 11.

Parfüm kisokos

írta: koleo
Parfüm kisokos

Mi is az a fejillat, szívillat és alapillat?

Bizonyára sokan találkoztatok már (különösen internetes parfüm webáruházak kínálatánál), hogy az egyes parfümöknél leírják a fej-, szív- és alapillat összetevőt.
De vajon mit is jelent ez?
Ez a jelenség a magyarázata annak, hogy a nap során a viselt parfümnek megváltozik az illata és teljesen megváltozik az illatok intenzitása is.

Fejillat: ez az első, amit a parfüm kifújásakor megérzünk és sok esetben ez az illat határozza meg, hogy teszik-e számunkra az a bizonyos parfüm, vagy sem. Ez az illat a legkevésbé tartós, nagyjából 30 perc alatt elillan és átveszi helyét a szívillat. Ha parfümöt próbálunk, nem érdemes a fejillat alapján döntenünk, érdemes megfigyelni, miként változik a saját bőrünkön az illat, hiszen attól, hogy valakin éreztük és tetszett, rajtunk nagy valószínűség szerint nem úgy fog mutatni és nem fogjuk ugyanazt érezni.

Szívillat: a párolgási folyamatban a parfüm szívillatát nagyjából 2-3 óra hosszán keresztül érezhetjük, javarészt ez alapján kategorizálják be különböző illatcsaládokban a parfümöket és érdemes ez alapján választanunk az illatot, hisze ez adja valóban a parfüm (és ez által az illat) szívét.

Alapillat: ez az illat összeállítás érezhető szinte a legtovább,
kiváló minőségű parfümök esetén akár még a nap legvégén is érezhetjük bőrünkön, ez adja a parfüm alapját.

still-life-1460067_960_720.jpg

Ha új illatot tervezünk választani, érdemes a drogériákban akár többször is tesztelni, hogy biztosan ez lesz-e az, amire vágytunk. Természetesen érdemes on-line áruházakban is vásárolni, találhatunk megbízható helyeket, ahol kizárólag eredeti parfümökkel találkozhatunk, a bolti áraknál kedvezőbben.

Ahhoz, hogy parfümünk sokáig felhasználható legyen, érdemes odafigyelnünk a tárolásra is: a legjobb, ha száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk, így nem veszíti el sem a színét, sem pedig a tartósságát.

Nektek mi a kedvenc parfümötök?

Szólj hozzá

tárolás parfüm illat parfümkisokos