2016. okt 25.

Ecsetkisokos

írta: koleo
Ecsetkisokos

mindenre van egy jó választás

Sokan, sokféleképpen írták már meg, melyik ecsetet mire "kell" használni.
Ennek egyáltalán nem vagyok híve, hiszen gyakran előfordul, hogy egy-egy ecsetnek új "funkciót" adunk, megkönnyítve ezzel a sminkelés folyamatát. Persze, itt nem arra gondolok, hogy ezentúl az alapozóecsettel szeretném a szemhéjfestéket felvinni, de úgy vélem, vannak olyan multifunkciós ecsetek, ami több helyzetben is hatékonyan teljesít.


Elsőként mindenképpen jól kell megválasztanunk az ecsetek típusát (és itt nem a márkajelzésre gondolok), mire kívánjuk használni őket (alapozás, pirosítás, kontúrozás, szemsmink, vagy éppen mindez egyben).
A második lépés, hogy elhatározzuk, mekkora összeget szeretnénk mindebbe befektetni. Lehet alap, félprofi és profi ecset/ecsetszett, a lényeg, hogy kizárólag olyanokat válasszunk, amik számunkra, a napi sminkrutinba megfelelőek. (Megjegyezném, hogy kezdőként, véleményem szerint nem szükséges nagyobb értékű ecsetkészletet vásárolnunk, gyakorláshoz akár magyar, akár külföldi oldalakról - pinkpanda.hu, makeuplaza.com, ebay.com, aliexpress.com...stb - rendelhető, olcsóbb árkategóriájú szettek is tökéletesen megfelelnek).Nekem is vannak olyan ebayről rendelt ecseteim, amik felveszik a versenyt akár a félprofi kategória versenyzőivel is :)

Nos, ha ezeken túljutottunk és megvásároltunk álmaink ecsetét/ecsetkészletét, akkor kezdődik a fejtörést: melyiket hogyan és pontosan mire is kell(ene) használni?

Az alapdarabok:
- alapozó ecset (ez lehet kerek ún. kabuki ecset, vagy a lapos változatú)
- korrektor ecset
- púder ecset
- pirosító ecset
- kontúrozó ecset
- szemhéjárnyaló ecset
- füstösítő ecset

Amik kiegészítésként megtalálhatóak még nagyobb szettekben:
- legyező ecset
- szemhéjtus ecset
- szemöldökformázó ecset
- szemhéjpúder ecsetek kisebb és nagyobb fejű változatai
- ceruza ecset
- kisebb fejű púder ecset / fixáló ecset (szem alatti területen korrektor fixálására)

A kedvenceim közé a Real Techniques ecsetei tartoznak, nagyon szeretek velük dolgozni, alkalmasak akár krém, akár por, akár folyékony állagú termékek használatára. Szintén nagy kedvenc a Pinkpandáról rendelt Jessup ecset szett, amiről hasonló jókat tudok elmondani, bár kevesebb idejű használat alapján.
(Mindkét márka rendelhető itt)

ecsetkisokos.png

A szett tartalma:

5 db arcra való ecset:
Alapozó kabuki ecset
Korrektor kabuki  ecset
Kontúr kabuki ecset
Pirosító kabuki ecset
Kerek alapozó kabuki ecset

5 db szemre való ecset:
Füstösítő ecset
Ceruza ecset
Kis korrektor ecset
Ferde füstösítő ecset
Szemhéjárnyaló ecset

Akció keretében vásároltam, a szett értéke 11.290 Ft, de kedvezményesen 2.990 Ft-ért jutottam hozzá (napi akció a weboldalon).

Összességében, ha komolyan gondoljuk a sminkelést, célszerű szettet beszerezni, abban minden szükséges darab megtalálható és általában az ár is kedvezőbb, mint darabonkénti beszerzésnél.
És ami a legfontosabb: mindig törekedjünk a számunkra legmegfelelőbb ecsetek kiválasztására, ami "személyre szabottan" segíti a napi sminkelési rutin kialakulását. :)

Ti mit gondoltok? Nektek mi a kedvenc ecsetetek?

Szólj hozzá

akció smink kedvencek ecset imádom szerzemények real techniques Pinkpanda jessup