2021. jún 20.

Sminktippek a nyári időszakra

írta: koleo
Sminktippek a nyári időszakra

Sokszor szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy szeretnénk valami kis sminket feltenni a nyári melegben, de arra viszont nem igazán vágyunk, hogy a 40 fokban mindez leolvadjunk rólunk.

Ez az időjárás megviseli a bőrünket is, érdemes különösen kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő bőrápolásra, a smink előtt pedig a bőr előkészítésére. Ahogyan azt egy korábbi cikkemben említettem, a bőrápolási rutin akkor megfelelő, ha személyre szabott és azt érzed, valóban tökéletes a számodra. 

Mindenhonnan hallhatjátok, mennyire károsak az UV sugarak, mennyi kárt okozhatnak a bőrben. És igen, ez pontosan így van. A nem megfelelő fényvédelem is okozhatja a bőr idő előtti öregedését, pigmentfoltokat és súlyos esetben akár a bőr negatív elváltozását, vagyis bőrrákot. Elsőre kemény szavaknak tűnhetnek, de higgyétek el, ha odafigyeltek a megfelelő fényvédelemre, a bőrötök hálás lesz érte. (Ez persze nem helyettesíti a megfelelő szűrvizsgálatokat, vagyis, ha bármi olyan elváltozást tapasztalsz, mindenképpen kérd szakember segítségét!)

Manapság már rengeteg fényvédő termék közül választhattok, én még télen is viszonylag magas faktorszámú fényvédőt használok, nyáron pedig abszolút az 50-est helyezem előtérbe.
Nagyon szeretem az előre kialakított kis csomagokat, mint például az a Shiseido Sun Care Protection ajándékszett, mert ebben van egy fényvédő és egy napozás utáni termék is, amit akár este, vagy a smink lemosása után is használhatunk a bőr hűsítésére, megnyugtatására:

shiseido-sun-care-protection-ajandekszett-iii.jpg

Ezután nagyjából 2 termékközül válogatok még: ha elegendő egy minimális fedés, bőrtónus kiegyenlítés, akkor a BB krémre szavazok, ha pedig magasabb fedést szeretnék elérni, akkor pedig CC krém.
Mindkettő előnye, hogy engedik megfelelően lélegezni a bőrt és minden bőrtípusra találhattok megfelelő változatot.

A BB krémek közül imádom a Clinique termékét, a Dramatically different termékcsaládból, mert különféle szérumokkal társítható, a bőrtípusnak és az igényeknek megfelelően:

clinique-id-dramatically-different-moisturizing-bb-gel-hidratalo-bb-krem-egysegesiti-a-borszin-tonusait.jpg

CC krémek közül nagy kedvencem a Bourjois 123 Perfect változat, könnyed, mégis számomra elegendő a fedése is, segít csökkenteni a bőrhibákat, amit különösen kedvelek benne:

bourjois-123-perfect-cc-krem-hibatlan-hatasert-villamgyorsan_24.jpg

Ezek után a nyári smink abszolút megkoronázása a bronzosító és a highlighter.
Ne feledjétek, még tart a summer black friday a notino-n, érdemes most körbenézni az oldalon.

Nektek mi a kedvenc sminkterméketek, amit nyáron sosem nélkülöztök?

 

Fotók forrása: notino.hu

Szólj hozzá

akció summer black friday BB krém CC krém notino.hu