2021. máj 27.

Problémás fejbőr okai és kezelése

írta: koleo
Problémás fejbőr okai és kezelése

Sokan szenvednek problémás fejbőrrel, vagy egyszerűbb nevén korpával. Igen kellemetlen és bosszantó is a helyzet, de van rá megoldás.

A legtöbb esetben a probléma átmeneti és megszüntethető különböző speciális termékekkel. Azonban az is előfordulhat, hogy a többféle kezelés ellenére nem sikerül megszabadulni tőle. Ez esetben érdemes kérni egy alaposabb kivizsgálást, mert a hátterében akár egy makacsa fertőzés, vagy ritkább esetben egyéb súlyos megbetegedés állhat. Érdemes tehát odafigyelni a "jelekre", amiket a szervezetünk küld, hiszen ezekből megoldhatjuk a problémát.

A korpásodásnak 2 különböző típusa van:
- száraz korpa
- zsíros korpa

A kettő különbözik mind megjelenésében, mind pedig kezelésében.

Száraz korpa

Elhalt hámsejtek, szürke, vagy fehér színűek. Viszonylag könnyedén kifésülhető a hajból, lehullik a vállakra fésülés, vagy a fejbőr vakarása során. Nem csak ezek a kellemetlen tünetek társulnak hozzá, hanem előfordulhat, hogy a haj is kiszárad, töredezni, hullani kezd, illetve egyéb testrészeken (térdhajlat, könyök) is megjelennek a hámlásos tünetek. Ennek a típusnak a kezelése korpásodás elleni samponokkal viszonylag könnyen orvosolható.

Ajánlani tudom a Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire korpásodás elleni samponját, vagykerastase-specifique-bain-anti-pelliculaire-korpasodas-elleni-sampon_17.jpg

a Netrogena T/Gel Forte sampont

neutrogena-t_gel-forte-korpasodas-elleni-sampon-szaraz-viszketo-fejborre_22.jpg

Mindkettő segít a kellemetlen tünetek enyhítésében, kezelésében és megszüntetésében. (Nem csak száraz, hanem zsíros korpa esetén is alkalmazható készítmények, összetételük alapján hatékonyan segítik mindkét típus kezelését)

Zsíros korpa

Kialakulásáért a túlzott faggyútermelés a felelős, amely vastag, zsíros pelyheket képez a fejbőrön, amit már jóval nehezebb kezelni. Ez a típus sajnos teljes mértékben nem szüntethető meg, visszatérő probléma lesz, amelyet folyamatosan kezelni kell, ugyanis a faggyútermelés szabályozása a fejbőrön nehezebb, mint az arcbőrön. Sokat segíthet ebben az esetben is egy alaposabb kivizsgálás, hogy mi az oka a túlzott faggyútermelésnek, esetenként a táplálkozás megfelelő irányba történő módosításával sikereket lehet elérni a kezelésében-

Akinek a korpásodás ezen típusa okoz kellemetlenséget, a samponok mellett érdemes a fejbőr radírozást alkalmazni, a letapadt pelyheket segít feloldani, valamint az összetevők segítenek tisztítani és megnyugtatni a fejbőrt.

A javaslatom pedig a Kérastase Fusio Scrub Apaisant peeling.

kerastase-fusio-scrub-apaisant-tisztito-peeling-hajra.jpg

Tulajdonságai: 

  • akár 22%-kal jobban tisztítja a hajat, mint a hagyományos sampon
  • hatékonyan eltávolítja a faggyút, korpát, szennyeződéseket és a hajformázó készítményeket
  • a hajtőtől emeli meg a hajszálakat és akár 59,7%-kal megnöveli a haj tömegét
  • a peelinggel végzett masszázs serkenti a bőr megújulását és nyugtatja a bőrt
  • támogatja a fejbőr hámlasztását és leválasztja róla az üledékeket
  • fokozza a későbbiekben alkalmazott ápolókészítmények hatását
  • könnyen kimosható és engedi szabadon lélegezni a fejbőrt

 

Ti küzdöttetek hasonló problémával? Nektek mi vált be a kezelésére?

 

Képek és Kérastase leírás forrása: notino.hu

Szólj hozzá

haj hajápolás notino.hu