2019. okt 30.

Ecset- és sminkszivacs kisokos

írta: koleo
Ecset- és sminkszivacs kisokos

A személyes kedvenceim

Nem csak sminkesként, de szimplán csak sminket kedvelőként is fontosnak tartom a jó minőségű és megfelelő eszközök/ecsetek használatát. Nálam a jó minőség annyit tesz, hogy tökéletes mennyiségű terméket vesz fel és nem fog már az első használat után hullani a szőre! (Persze használat előtt feltétlenül ki kell mosni és fertőtleníteni őket, mert piszok és baktériumok is megtelepedhetnek a nem megfelelően kezelt sminkeszközön)

Az első és legfontosabb, hogy a saját,  kialakult, vagy éppen kialakuló rutinunkhoz válasszuk meg a számunkra leginkább megfelelőeket. Itt például arra gondolok, hogy, amikor Vendéget sminkelek, viszonylag kevés alkalommal használok sminkszivacsot, inkább az ecsetekhez nyúlok. Ellenben saját magam esetében már az alapozó és a korrektor eldolgozásakor sokszor beauty blenderrel viszem fel a terméket.

A notino.hu oldalán számos márka termékei közül választhattok, érdemes végigböngészni az oldalt. A linkre kattintva máris látható lesz a sminkecsetek sokasága.

Saját magunknak kell eldöntenünk, mi az, amivel jobban tudunk dolgozni.

Természetesen beszerezhetőek kedvező áron is ecsetszettek, én magam is vásároltam ilyeneket (hozzáteszem, ezeket is meg kell tanulni jól használni, de azt gondolom, megéri beszerezni 1-1 jó minőségű ecsetet/szivacsot).
Nekem az első ilyen "márkás" termékem a Real Techniques volt, akiktől több ecsetszettet is rendeltem és ti is lecsaphattok rá, ide kattintva: Real Techniques

kepkivagas_3_1.PNG

Kezdőként érdemes lehet komplett csomagot megrendelni, elvégre abban minden szükséges ecset megtalálható. Akár egyesével is össze lehet válogatni, attól függően, mit tartalmaz a szett és mi az, ami a tényleges igény.

kepkivagas_2_3.PNG

Mit javasolnék induló készletként?

Nos, sorban haladva: ha az alapozó felvitelét ecsettel szeretnéd megoldani és szép fedés elérése a cél, akkor egy tömött fejű, sűrű kabuki ecset. A korrektor felvitelihez is javaslok egy kisebb fejű ecsetet, hiszen az alapozáshoz használt kabuki egy nagyobb fejjel rendelkező, így a szem alatti területnél nem lesz szép az eldolgozása, nem tudjuk az orrnyeregnél és a szem alatt megfelelően eldolgozni a terméket. (Ha sminkszivacsban gondolkodtok, akkor abból elegendő 1 db, mert a pufi felével alkalmas az alapozó beütögetésére, a csúcsos kialakítású fele pedig tökéletes a korrektor felvitelére és eldogozására).

Az arcnál maradva alapozást követően vissza kell adnunk az arcunk színét, hogy ne csak 2D-s legyen, hanem ismét 3D-s, ezért szükségünk lesz pirosító és bronzosító ecsetre. (Aki szeretne kontúrozni és highlighter is a szíve vágy, az szintén egy plusz ecseteket igényel)

kepkivagas_6.PNG

Szemeket tekintve itt már csak az egyéni igények szabnak határt, de egy lapos "tapogató" ecset, ami lekerekített, tömöttebb tökéletes a színek koncentrált felvitelére, a nagyobb pufi fejű, kissé lazább szőrű ecsetek megfelelőek satírozásra a mélyítővonalban és a színek összedolgozására. (Ezekből több méret megtalálható kinek-kinek igényei szerint). A csillámosabb szemfestékek esetében az ujjunk midig kéznél van és intenzívebb hatást érhetünk el, mint ecsettel. (Itt egy sokak által már ismert trükk: ha mégis ecsettel vinnéd fel a csillámos vagy metál színt, akkor érdemes előtte benedvesíteni, hogy hasonlóan intenzív hatást érhess el)
A bátrak és kísérletezők, akik megpróbálkoznak a tusvonallal is, amihez zselés tust választanak, szükségük lehet még egy vágott fejű, ferde ecsetre a vékony vonal meghúzásához. Ehhez hasonlóan a szemöldök formázáshoz is a ferde, vágott fejű ecsetet javaslom, nagyon szépen ki lehet alakítani az íveket.

Kezdő sminkesként érdemes akár szakértő tanácsát is kikérni a választást illetően, hogy megtalálhasd a számodra megfelelő eszközöket, termékeket.

Milyen sminkeszközt próbálnátok ki, ha lehetőségetek volna rá?

 

Fotók forrása: notino.hu

Szólj hozzá

smink kedvencek sminkecset notino.hu