2017. júl 03.

BB krém akár a nyári melegben is

írta: koleo
BB krém akár a nyári melegben is

Avon vs. Helia-D

Ezúttal 2 BB krém összehasonlításával jelentkezem (Avon és Hélia-D), ami nem is olyan egyszerű dolog, mint amilyennek elsőre tűnik.

Bár ugyanazt a nevet viselik (BB krém), de akárcsak az alapozók és egyéb krémek tekintetében itt is érzékelhető különbség van a 2 termék között.
Az első és legfontosabb különbség a 2 termék állaga. A Hélia-D kicsit krémesebb, tömörebb, míg az Avonos könnyű, lágy már-már folyós állagú termék, de mindkettő könnyedén eloszlatható, szépen egységesítik a bőrfelületet és apróbb bőrhibákra tökéletesen megfelelnek.

17596668_1372136196179751_3368769590166290432_n.jpg

Fedés tekintetében sok különbséget nem tapasztaltam (ne várjunk sokat, hiszen BB krémekről van szó, enyhe fedéssel), azonban érzet, viselés szempontjából az Avonos számomra "könnyebben" viselhetőnek tűnik. Egyedül talán amiatt mondanám ezt, mert a Hélia-D  kicsit szárította a bőröm, illetve az eredetileg száraz részeket kihangsúlyozta. Zsíros, olajos bőrre és nyáron tökéletes viselet, de hűvösebb időben inkább a másik felé nyúlok.

Az Avonból kétféle változat is fellelhető: a ragyogó hatású (száraz bőrűeknek ajánlom kizárólag), illetve a mattító hatású (ez pedig tökéletes a zsíros, olajon bőrre, nem szárít, de matt fedést nyújt).
Az is igaz, hogy időközben a Hélia-D és az Avon is új designt adott a termékeknek, azt azonban nem tudom, ezt járt-e esetleg bármiféle változással a formulát, összetevőket illetően.

Szóval összefoglalva, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is, ezek mellett mindkettőt tudom ajánlani, az Avonos hyppoallergén és nálam a Hélia-D sem okozott semmiféle bőrproblémát.
Egyikőjükről már korábban is írtam egy blogposztot az akkori friss élményekkel, erről ide kattintva olvashattok.

Amennyiben az összetevőket ellenőrizni szeretnétek, ezt megtehetitek a Krémmánia oldalán: Hélia-D és Avon

Nektek van kedvenc BB krémetek? Mit használtok inkább: BB/CC krém, vagy alapozó?

Szólj hozzá

arcbőr BB krém Avon Hélia-D kremmania.hu