2016. nov 30.

Arcápolás egy kicsit másként

írta: koleo
Arcápolás egy kicsit másként

L'Oréal Extraordinary Rebalancing Facial Oil

Ami az arcápolási rutint illeti, mindenképpen a bőrtípusnak megfelelő termékeket válasszunk, de nagyon ügyelve arra, nehogy túlzásokba essünk. Mit is értek ez alatt? Röviden: a zsíros/olajos bőrt nem szabad "túlszárítani", a dehidratált bőrt nem szabad "túlhidratálni".
Igen, ez elsőre kicsit furának hangzik, de, ha ezeket az alapszabályokat nem tartjuk be, sajnos a bőrünk erőteljesen változni fog, mégpedig negatív irányba. Ha egy alapjában véve zsíros/olajos bőrt elkezdünk különböző termékekkel szárítani (és ezekkel a termékekkel túlzásokba esünk), akkor pontosan az ellenkezőjét érjük el mindannak, amit szeretnénk, mert a szervezetünk azt az üzenetet kapja, hogy elkezdett kiszáradni az arcbőr, így még több "védőanyagot", azaz faggyút kezd el termelni, ezzel zsírosítva el még jobban a bőrt. Ennek a fordítottja igaz a másik esetben is, a száraz bőrre vonatkoztatva.

Ahogyan azt már egy facebook ajánló kapcsán említettem, viszonylag hosszú ideje próbálgatom már a L'Oréal arcápoló olaját, abból is a Rebalancing változatot.

loreal_facial_oil.png
A termék 8 féle esszenciális olaj keveréke, ami segít az arcbőr egyensúlyának kialakításában.
Nálam nagyon jól működik és, ha kíváncsiak vagytok, a Kérmmánia weboldalán is olvashattok véleményeket a termékről ide kattintva.

Az olaj nagyjából 3 hónapja került be az arcápolási rutinomba és elégedett vagyok a hatásával. A hűvösebb időszakokban, amikor szárazabb a bőröm, akkor még alapozóval/BB/CC krémmel keverve is használom reggelente, hogy hidratálja a bőrt. A legtöbb esetben az esti arctisztítás után viszem fel, nem hagy ragacsos, olajos érzetet maga után és nem nehezíti el a bőrt, így bátran használható éjszakai krém kiváltására is.

Az adagolása viszonylag egyszerű, pipettás kiszerelés, néhány csepp elegendő az egész arc ápolására, így ár-érték arányban jó terméknek mondanám. Beszerezhető szinte minden drogériában, elég sok helyen találkoztam vele, jómagam DM üzletben vásároltam, az ára pedig (akció és kupon nélkül) nagyjából 4.000 Ft körül mozog. Kiszerelése: 30 ml, mivel csak néhány csepp szükséges minden alkalommal, hosszú ideig kitart.

Ha szívesen kipróbálnátok ezt az arcolajat, nem csak drogériákban, de online webáruházak kínálatában is megtalálhatjátok, például a notino.hu termékei között is fellelhető ide kattintva. (Az ár itt kedvezőbb, mint az üzletben, de szállítási költséggel számolni kell, de, ha sikerül éppen egy akciót kifognotok, akkor még a szállítás is ingyenes lehet. Érdemes feliratkozni a hírlevelükre, hiszen így első kézből értesülhettek az akciókról.)

Ti próbáltatok már arcra való olajakat? Mi a véleményetek?

Szólj hozzá

arcápolás imádom online rendelés online webáruház DM LOréal notino.hu