2016. már 26.

Color correcting, a tökéletes bőr titka

írta: koleo
Color correcting, a tökéletes bőr titka

az arc művészete

Ahogyan azt korábban ígértem, most jelentkezem is a színkorrekcióval, azaz elmondom, miként javíthatunk a bőrhibáinkon, hogyan alakíthatjuk arcunk színeit, akár egy profi sminkes.

Az alapozóról szóló írásomban (amit ide kattintva olvashattok) már említettem, hogy az arcbőrünk színe bizonyos pontokon eltérő. Néhol kicsit rózsaszínes, a vékony arcbőrrel rendelkezőek esetében többször látszanak a hajszálerek, amik kékes-lilás színt mutatnak, illetve a szem alatti rész kialvatlanság esetén igencsak látványos sötétkék vagy sötétlila színben tud pompázni. Nyilván, ezeket el szeretnénk tüntetni és a feladat nem is olyan bonyolult, mint amilyennek első olvasásra tűnik, ha megvannak a megfelelő eszközeink hozzá. 

Ezek az eszközök a korrektor paletták, vagy különböző színű korrektorok.Több márka biztosít ilyen fajta korrektorokat, de ami itthon is, szinte bármely drogériában elérhető és minden szín megtalálható benne, amire szükségünk lehet, az az Essence és a Catrice palettája.
(Továbbá megtalálható még Müller drogériákban NYX korrektor palettája is, ami szintén minden színt tartalmaz, abban található lila is, az általam előbb említett kettőben nincs)

korrektor_palettak.png

Ahogy látható, árban és összetételben sincs igazán különbség a 2 paletta között. Mindkettő krémes állagú, könnyen eldolgozható és véleményem szerint jól kihasználható palettákról van szó.

És most lássuk, melyik szín, mire bőrhibára való:

  1. zöld: ezzel a színnel korrigálhatjuk az arc pirosságát, így a pirosodásra hajlamosak bátran használhatják,  pattanások esetén is hű társunk lehet, a kis piros pöttyök színét kordában tartja.
  2. rózsaszín/lazacszín: a szem alatti karikák eltüntetője. A kialvatlanság, fáradtság, vagy egyszerűen csak a bőr elszíneződése következtében a szem alatt sötét karikák jelenhetnek meg. Ezzel a színnel ezt elfedhetjük, a szem alatti terület így kipihentebbnek, a tekintetünk frissebbnek tűnik majd. (A tökéletes végeredmény érdekében alapozás után ugyanezen területen kivilágosító korrektort is használhatunk, így nagyjából azt a látszatot kelthetjük, mintha egy wellness hétvégéről érkeztünk volna vissza, frissen, üdén kipihenten. :) )
  3. citromsárga: ez a lilás elszíneződések/foltok kezelésére alkalmazható, nagyjából az előbbiek alapján kivilágosít, semlegesíti a két szín egymást.
  4. világos barna/sötétebb barna korrektor: ezek már a "normál" korrektor színek, mindenki a bőrtípusának megfelelően tudja alkalmazni.

Amivel még ilyen jellegű palettában találkozhatunk: lila színű korrektor, ami az esetleges sárgás tónusokon javít.

A színes korrektorokat alapozó felvitele előtt használjuk, mindegyiket a szükséges területen. Nem kell megijedni, nem lesz szivárvány színű arcunk, hiszen alapozó felvitele és annak alapos eldolgozása után tökéletes, egységes arcszínt kapunk.

Segítségképpen a korrektor színkerék: minden egyes színt a vele ellentétesen szemben álló színnel lehet korrigálni:

screen-shot-2014-10-17-at-11_38_45.png

A kép forrása: www.prettyvanilla.com

Remélem tudtam segíteni és, ha kérdésed volna, keress bátran: facebookon, blogon és persze az instagramon is :)

Szólj hozzá

korrektor bőrtónus Catrice Essence color correcting bőrtónus javítás