2016. már 19.

Alap dolog....

írta: koleo
Alap dolog....

azaz, hogyan válasszunk megfelelő alapozót?

Bizonyára ti is jártatok már úgy, hogy alapozó vásárlás közepette, az üzletből hazatérve a megszerzett zsákmánnyal rádöbbentetek, mégsem az igazi.
Nem könnyű dolog kiválasztani a megfelelő alapozót. Ahhoz, hogy tökéletesen megfelelő színt kapjuk, maszkhatás nélkül, néhány dolgot fontos figyelembe venni:

1. Milyen típusú a bőröd?

A kiválasztás során mindenképpen fontos tény az arcbőr típusa (zsíros/olajos, vízhiányos, normál, száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos....stb), ugyanis ezek a tényezők is befolyásolják a választást. Ha például száraz bőröd van, érdemes egy könnyű,vízbázisú alapozót választani, ami a hidratáló krém mellett további hidratálást biztosít. Ezzel ellentétben, ha zsíros/olajos arcbőrrel rendelkezel, mindenképpen egy kevésbé vizes, inkább "szárító" hatású alapozót ajánlanék, illetve ennek hiányában egy matt hatású púdert. Érzékeny bőrűek számára pedig leginkább a natúr kozmetikumok közül valót javasolnék.

2. Milyen tónusú a bőröd?

Szintén nagyon fontos dolog, hogy tökéletesen tisztában legyünk a bőrtónusunkkal, hogy ehhez mérten válasszunk árnyalatot.
3 típusba sorolható (nagyjából :) ) a bőrtónus:
- hideg (rózsaszínes)
- meleg (sárgás)
- semleges (bézs)

Hogyan találjuk meg a megfelelő árnyalatot?
Ha lehetőségünk adódik rá, mindenképpen érdemes természetes fénynél megfigyelni az alapozót, illetve - bármilyen furcsának is hangzik - nem az arcunkon kell kipróbálni, hanem az áll és a nyak vonalában. Ennek igen egyszerű oka van: a nyak és az áll tónusa megadja a valódi bőrszínünket, míg az arcon előfordulhatnak bizonyos pontokon rózsás vagy éppen sárgás pigmentek/foltok, amik a választás során megzavarhatnak, így a nem megfelelő alapozóhoz nyúlhatunk.

Ne feledjétek: az alapozó használatának legfőbb célja a arcbőrünk színének kiegyenlítése, egységesítése, nem pedig maszkhatás elérése.
Szóval nem egyszerű a választás, ha lehetőségetek adódik rá és nem vagytok biztosak benne, hogy melyik lenne a tökéletes alapozó számotokra, mindenképpen kérjetek tanácsot profi sminkesektől.

Nektek melyik a kedvenc alapozótok? :)

Kép forrása: makeup.blog.hu

Következő posztok során primerekkel és a szín korrekciójával kapcsolatosan is remélem szolgálhatok majd néhány jó tanáccsal! :) 

Szólj hozzá

alapozó arcbőr bőrtónus alapozó kiválasztása