2019. nov 25.

Alapozó választás - Melyik a legjobb?

írta: koleo
Alapozó választás - Melyik a legjobb?

Ismét egy olyan téma, ami szerintem sokaknak nehézséget okoz, illetve néhányan nem is igazán tudják eldönteni, milyen típusú alapozót is válasszanak.

Ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki a sminkből, fontos egy jó alap. Ehhez az alapozó választás kulcskérdés, így előtte érdemes próbálgatni a teszterekben (ha van rá mód) és megnézni, miként viselkedik a bőrünkkel, hogyan változik esetleg a színe, textúrája a felvitelt követően. De a legfontosabb, azzal tisztában kell lennünk milyen típusú a bőrünk. Itt nem elég csak a típus, hanem fontos a bőrtónus meghatározása is.

Ehhez egy kis segítség:

jegyzet_2019-11-25_143756.png

Ugyanis a bőrtípushoz és tónusához kell igazítanunk az alapozót. Ez azért fontos, mert például a matt hatású, vagy éppen zsíros bőrre való alapozóknak szárító hatása van, ezért a száraz bőrön ezek nem mutatnak szépen, kihangsúlyozzák a száraz részeket és összhatásában elégtelen lesz a végeredmény. Ugyanez igaz az olajos/zsíros bőrre: itt is ajánlott kifejezetten erre a típusra megfelelő alapozó használata, hiszen itt pedig tovább ronthatunk bőrünk állapotán.

Ha nem vagy biztos benne, számodra mi lenne a megfelelő, bátran kérj szakértőktől tanácsot, hiszen senki sem szeretné, ha az arcbőre tönkremenne a nem megfelelő kozmetikumok használatától.

Az időjárás változásával a  bőrünk is változni fog, amihez szintén hozzá kell igazítanunk az alapozó kiválasztását. Nyári időszakban például hajlamosabb olajosodásra/zsírosodásra, ezzel ellentétben télen, a hideg hatására pedig könnyen kiszáradhat az arcbőr, amit megfelelő ápolókkal és alapozókkal korrigálhatunk. Fontos, hogy mindig megfelelő termékeket használjunk, mert a rosszul megválasztott kozmetikum többet árthat, mint használ.

Személy szerint nyáron nem igazán szeretek alapozót használni, túlságosan nehéznek érzem, de, ha mégis ehhez kellene nyúlnom, akkor egy matt hatású, vagy zsíros bőrre valót választok, egyébként pedig ilyenkor nagyon szeretem a lágy BB és CC krémeket. Ezzel szemben télen az én arcbőrömet is megviseli a hideg, ilyenkor a ragyogó hatású, hidratáló összetevőkben gazdag alapozókat szeretem használni.

Alapozó mániás lévén jelen pillanatban 2 alapozó, amit nagyon szívesen kipróbálnék.

Az egyik a Clinique Superbalanced alapozó (száraz bőrre)

jegyzet_2019-11-25_143445.png


A másik a Lancôme Teint Idole Ultra Wear alapozója (zsíros bőrre)

jegyzet_2019-11-25_143220.png

Mivel nekem megvannak a személyes kedvenceim alapozók terén, ezért nagyon szeretek akár online rendelni, hiszen itt az üzletekben nem elérhető termékekből is válogathatok és az árak is kedvezőbbek lehetnek.
Ajánlom a notino.hu-t, ahol a megrendeléseteket akár az üzletekben is átvehetitek, de természetesen házhoz is szállítják.

A linkre kattintva elérhetitek az alapozó száraz bőrre és az alapozó zsíros bőrre termékváltozatokat, böngészhettek a weboldal kínálatában.

Szeretném még felhívni a figyelmeteket, hogy még mindig tart a black friday promóció, ezért érdemes most nézelődni, ami felkelti az érdeklődéseteket, csapjatok le rá akciósan. :) 

Nektek melyik a kedvenc alapozótok?Mit használtok szívesen?

 

Fotók forrása: notino.hu

Szólj hozzá

arcápolás alapozó bőrtípus arcbőr black friday alapozó kiválasztása notino.hu