2019. sze 30.

Arcápolási rutin

írta: koleo
Arcápolási rutin

Hogyan válasszunk megfelelő terméket?

Az arcápolási rutin első és egyben legfontosabb része, hogy tisztában legyünk vele, milyen típusú bőrünk van. A nem megfelelő termék használata sokkal károsabb lehet, mint azt gondolnánk.

Bár nem vagyok teljes mértékben szakértő az ügyben, hiszen a rengeteg utánajárás és kutatás után sem vallom magam arcápolási gurunak, ennek ellenére, igyekszem a bőrömnek legmegfelelőbb terméket választani. Fontos tudni, hogy bőrünk nem csak az életkorral változik, hanem a különböző környezeti hatások, az időjárás változás, hormonális változások is nagy mértékben befolyásolhatják bőrünk állapotát.

Arcápolási rutinunkat érdemes ennek megfelelően kialakítani és változtatni rajta, amennyiben úgy érzékeljük, hogy az eddig használt termékkel már nem érjük el azt a hatást, amelyet korábban. Személy szerint az évszakok változásával változtatok a rutinomon is: a nyári melegebb időkben lágy, vékony és könnyen beszívódó arcápolókat választok, amik nem nehezítik el a bőrt, de mégis kifejtik ápoló hatásukat, míg télen a testesebb, hidratáló összetevőkben és vitaminokban gazdag krémeket preferálom, amik a hideg okozta kiszáradást hivatottak ellensúlyozni.

Az arcápolás mellett igyekszem időt szakítani egy kis "extra" ápolásra, arc- és szemmaszkok használatával.

A mostani kedvencem a Foreo Ufo mini arcmaszk készülék.
A hozzá való maszkokat legtöbbször a notino-ról szerzem be, ezek közül is az egyik nagy kedvenc a Foreo - Call it a Night arcmaszk.Egy rendeléssel általában többfélét rendelek, így alkalmam nyílik más fajtákat is kipróbálni.

Fotó forrása: notino.hu

Amennyiben arcmaszkokat vásárolnátok az alábbi linkre kattintva böngészhettek a kínálatban: arcmaszk

A Foreo-t általában hetente 1x használom - igen erős a hidratálása a megfelelő maszkot választva.
Ezen kívül még a fátyolmaszkokat is szeretem, amik szintén nagyon jót tesznek a megfáradt arcbőrnek.
Ezek közül a Garnier maszkokat szeretem leginkább, ez könnyen elérhető akár drogériás viszonylatban is, de nagyon sok jót hallani a koreai maszkokról is. Ezeket még nem volt alkalmam kipróbálni, de, ha rendelnétek, akkor az alábbi linkre kattintva megleshetitek a notino ajánlatát: fátyolmaszk

Fotó forrása: notino.hu

És az abszolút extra a szemmaszk. A szem körüli érzékeny bőrnek szüksége van a gondos ápolásra és a megfelelő előkészítésre, amennyiben sminket viszünk fel. Külön figyelmet kell fordítani erre az érzékeny területre sminklemosáskor is, fontos, hogy soha nem dörzsöléssel távolítsuk el a sminket, hanem finom, törölgető mozdulatokkal. Ezzel megelőzhetjük az ideje korán megjelenő ráncosok kialakulását is :).

Ha mégis mindez nem elegendő, akkor érdemes alkalmanként 1-1 szemmaszkot használni.
Ezeket ide kattintva találhatjátok: szemmaszk

Fotó forrása: notino.hu

Ezidáig egy hidratáló hatású arany szemmaszkot próbáltam, tégelyben érkezett és 60 db-ot tartalmazott, ez egy koreai típus, nagyon kedveltem. Szintén hetente 1 alkalommal használtam, számomra bőven elegendőnek bizonyult.

Ti milyen ápolókat használtok? Mi az, amit szívesen kipróbálnátok?

Szólj hozzá

arcápolás arcbőr arcmaszk notino.hu